Fietsplan

Een fietsplan wordt in het algemeen door werkgevers ingevoerd om medewerkers te stimuleren om naar het werk te fietsen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de fiscale regelgeving, waarbij belastingvoordeel een rol speelt bij een “fiets van de zaak”

 

Vanaf 1 januari 2020 zijn de regels voor een fiets via het werk versoepeld.

 

De werkgever kan kiezen om bijvoorbeeld;

- Een vergoeding geven : Het bedrag wat gegeven wordt aan de werknemer word gezien als loon (belastbaar)

- Een fiets verstrekken : De werkgever geeft een fiets , de adviesprijs word gezien als loon (belastbaar)

- Een onbelaste kilometer vergoeding uit te keren van maximaal € 0,19 per kilometer.

- Een fiets ter beschikking stellen : oftewel een Leaseplan. De werknemer wordt geen eigenaar van de fiets en de werknemer moet rekening houden met 7 % bijtelling.

 

Een deel van de bovenstaande kosten kunnen in de Werkkostenregeling (WKR) vallen. Een werkgever mag 1,2% van het totale loon (van alle werknemers) besteden aan belastingvrije extra’s, zoals een fiets. Dat betekent dat hij moet kiezen waarvoor hij een belastingvrije vergoeding wil geven. Informeer bij je werkgever wat bij jullie het beleid is.

Als de fiets bijvoorbeeld eigendom blijft van je werkgever, in geval van een leaseplan , hoef je hierover geen belasting te betalen, maar geld er wel een bijtelling. Meer daarover lees je hier.

De werkgever kan ervoor kiezen de kosten van een fietsplan met zijn werknemer te delen. Het deel wat terugbetaald moet worden aan de werkgever kan met een renteloze lening vanuit de WKR, of d.m.v. het niet uitbetalen van de reiskosten vergoedingen, maar dat hoeft niet.

Al deze administratieve werkzaamheden kan de werkgever uitbesteden aan een extern bedrijf wat het fietsplan voor hen regelt.

Bij Waanders Rijwielen kan je met bijna ieder fietsplan terecht!

We werken met o.a. ; Nationale Fietsprojecten NFP , FiscFree, Lease-a-bike van PON financial services en TSR fiets- en leaseplannen.

nfpfiscfreelease a biketsr


Terug
Deel het met uw vrienden!

Openingstijden

Maandag:  8.30 - 12.30 | 13.30 - 18.00
Dinsdag:  Gesloten
Woensdag:  8.30 - 12.30 | 13.30 - 18.00
Donderdag:  8.30 - 12.30 | 13.30 - 18.00
Vrijdag:  8.30 - 12.30 | 13.30 - 20.00
Zaterdag:  9.00 - 16.00
Zondag:  Gesloten
 
Afwijkende openingstijden:
Zaterdag 30 maart gesloten
Zaterdag 18 mei gesloten


Contactgegevens

Facebook